Kontakta oss X
Besöks/Postadress SYVAB
Himmerfjärdsverket
147 92 GRÖDINGE

Kontakt Tel växel: 08-410 776 00
Telefax: 08-530 270 08
E-post: info@syvab.se
Kontakt

Sara Söhr är Syvabs nya vd

Sara Söhr har utsetts till ny vd på Syvab. Sara är sedan 2010 processchef på Syvab och har mångårig erfarenhet av VA-branschen. Hon tillträdde tjänsten den 8/9-21.

– Syvab genomför just nu bolagets största ombyggnationen i bolagets historia. Målet är anläggning med bättre reningsteknik och med större kapacitet. Det är en stor och teknisk ombyggnation där verket ska både byggas om och samtidigt gå i full drift och rena vatten mellan 2020 – 2026. Sara har en bredd och ett djup som gör att hon passar mycket bra som vd på Syvab. Hon är väl insatt i reningsverket och även i det stora byggprojektet. Hon har varit med att lägga fast bolagets nya strategi och är rätt person att nu ta vid och fortsätta genomförandet. Sara är en god ledare och känner Syvab och branschen både som mångårig medarbetare, chef och medlem i ledningsgruppen, säger Syvab styrelseordförande Boel Godner.

– Jag känner mig mycket hedrad över att ha fått förtroendet att som vd på Syvab få driva och utveckla verksamheten. Vi är mitt inne i en historisk förvandlingsperiod och det känns roligt och utmanande att tillsammans med alla kompetenta kollegor på Syvab få leda bolaget genom denna stora ombyggnation. Det är en stor utmaning vi axlar med att bygga om Himmerfjärdsverket under drift och samtidigt klara alla våra villkor och krav. När vår nya anläggning är i drift kommer avloppsvattnet att renas till en nivå som uppfyller de höga nya krav som ställs på verksamheten i syfte att förbättra vattenkvaliteten i Östersjön, säger Sara Söhr.


​Sara Söhr

Ytterligare information kontakta Marianne Forsell, växel 08-410 776 00 eller mejl info@syvab.se