Kontakta oss X
Besöks/Postadress SYVAB
Himmerfjärdsverket
147 92 GRÖDINGE

Kontakt Tel växel: 08-410 776 00
Telefax: 08-530 270 08
E-post: info@syvab.se
Kontakt

Jobba hos oss

Söker du en intressant utbildning, som kan ge möjlighet till en spännande tjänst i en framtidsbransch med miljön i fokus?

Då har du goda möjligheter att hitta ditt drömjobb på Syvabs anläggning Himmerfjärdsverket. Du blir en del av en kunskapsorganisation där det ständigt pågår forskning och utveckling av teknik och processer som ska skydda miljön mot farliga utsläpp. Samarbetet med olika universitet, högskolor och med andra ­länder runt Östersjön är väl utvecklat. Syvabs uppdrag är också att informera och sprida kunskap om vatten och avloppsrening till ­politiker, organisationer, företag, skolor och privatpersoner. Syvabs arbete berör alla.

Det finns stora jobbmöjligheter inom VA-området

Under de kommande åren pensioneras 200-300 personer på VA-enheterna runt om i Sverige. Utöver det, ökar behovet av kompetenta och yngre medarbetare hos bl.a. Vatten- och reningsverk, Biogasanläggningar, konsultföretag och andra företag inom branschen. En bransch som inte är beroende av konjunktur, ytan kraven på rent vatten och miljövänlig energi.

Yrkesutbildningar

Yrkesutbildningen, Vatten- & Miljöteknik, ger yrkeskompetens för att arbeta inom VA branschen med vatten- och miljöteknik och ger även kompetens inom projektering/utredning och arbetsledning.
En vatten- och miljötekniker jobbar med att se över reningsprocesser för goda vattenkvaliteter och ansvarar allt som oftast för drift och underhåll av vatten- och avloppsanläggningar. Det handlar om att producera och leverera rent dricksvatten och arbetet innefattar utveckling och optimering av dessa produktionsprocesser genom att bland annat minska energi- och kemikalieförburkning.

Vill du läsa mer om utbildningen? Klicka här

Himmerfjärdsverket

Vill du läsa mer om arbetet som sker på Himmerfjärdsverket? 

Läs mer

 

Tips!

kaffefilter

Kaffesump ska inte spolas ner i avloppet. Lägg det i matavfallpåsen så kommer det till nytta och blir biogas istället. Bra va!

Visste du att?

Nedspolade mediciner kan inte vi rena bort utan de hamnar i Östersjön. Lämna dem istället till Apoteket.